keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Ilmianna suomalaisvastainen rasismi

Lallin Kilta on soittanut aktiivisesti Helsingin Sanomien toimittajille, jotka ovat kirjoittaneet valtakunnan päälehteen suomalaisvastaisia rasistisia tai leimaavia kirjoituksia perustamisestaan marraskuussa 2007 lähtien.

Helsingin Sanomissa ei ole esiintynyt suomalaisvastaista rasismia ja leimaamista yli kahteen kuukauteen. Edellinen oli itsenäisyyspäivänä 6.12.2008 ja nyt viimeksi 19.2.2009. Mielenkiintoista että soitoilla taitaa olla vaikutusta.

Jos havaitset mediassa suomalaisvastaisia rasistisia lausuntoja ja leimoja, kerro tapauksesta Lallin Killalle. Erityisesti toivomme ilmoituksia suomenruotsalaisesta mediasta. Jos seuraat Huvudstadsbladetia tai Vaasabladetia, ilmoita meille. Tai jos kuuntelet Radio Vegaa ja katselet FST:tä, niin ota yhteys, jos niissä on jotain rasistista suomalaisista. Esimerkkinä on FST:n ohjelmasarja nimeltään 'Bättrefolk och idioter', joka leimasi suomalaiset idiooteiksi ja suomenruotsalaiset paremmiksi kuin suomalaiset.

Rasismia voit testata mm korvaamalla sanan 'suomalainen' sanalla 'somali' tai 'suomenruotsalainen' ja jos vaikuttaa rasistiselta, kyse on todennäköisesti rasismista. Suomalaiset ovat niin tottuneita itseensä kohdistuviin leimoihin ja rasistisiin kommentteihin, etteivät tunnista niitä. Siksi tuo testi on avuksi.

Lähetä tieto missä, milloin ja kenen toimesta, niin Lallin Kilta puuttuu asiaan.

Ei kommentteja: