sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Helsingin Sanomien NYT-liite

Toimittaja Valtteri Väkevä kirjoittaa NYT-liitteen numerossa 45/2008 sivulla 18 amerikansuomalaisesta sarjakuvalegendasta Wallace Woodista, jonka äidin sukujuuret olivat Suomesta ja isän Irlannista. Juttu päättyy Väkevän rasistiseen suomalaisten leimaamiseen. 

"Ehkä juuri suomalainen perimä koitui Woodin kohtaloksi. Vuonna 1981 Wood asui yksin Los Angelesissa katkeroituneena, alkoholisoituneena ja pahenevasta munuaissairaudesta kärsivänä. Kolmas avioliitto oli ohi. Näön huonontuminen haittasi työntekoa. Henkensä pitimiksi Wood oli joutunut hyväksymään työtarjouksen paikalliselta pornosarjakuvien julkaisijalta. Halloween-iltana 1981 Wood haki 44-kaliiberisen Magnum-revolverinsa, istui sohvalle tv:n eteen ja painoi liipaisimesta"

Tuolla tavalla Suomen suurin lehti leimaa suomalaisia liitteessä, jonka jutut on suunnattu nuorille. Miltä mahtaa tuntua niistä nuorista suomalaisista, jotka lukevat, että heidän perimäänsä kuuluu alkoholisoituminen, katkeruus ja itsemurha? 

Jos Väkevä olisi kirjoittanut, että Woodin kohtaloksi muodostui irlantilainen perimä, niin hän olisi saanut varmasti paheksuntaa osakseen. 

Ei kommentteja: